Біля України зафіксували більше російської техніки, ніж до 24 лютого

17057 0
У Курській області фіксують величезне скупчення нової техніки, яку забрали зі складів.
Фото умовне: Politico

Фото умовне: Politico

Росія продовжує перегруповувати війська та накопичувати застарілу техніку. У Курській області, що розташована біля українського кордону, на сьогодні налічується більше техніки, ніж було до вторгнення 24 лютого. Про це повідомив речник міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Михайло Макарук в ефірі 24 каналу.

З його слів, наразі у Курській області фіксують величезне скупчення нової техніки, яку забрали зі складів.

«Про її стан і боєздатність важко щось сказати. Але кількість техніки величезна – більше, ніж було станом на 24 лютого», – підкреслив він.

Читайте також: Росія спробує оточити українські війська на сході, – британська розвідка

Зі слів Макарука, Росія також визнала нестачу льотного складу та літаків.

«28 березня турецька розвідка повідомила, що чотири літаки Су-30, які були у підпорядкуванні Вірменії, разом з екіпажем були передані російській стороні. Якщо інформація правдива, то це може свідчити про те, що Вірменія вступила у війну проти України. Аналогічна ситуація і в Білорусі», – додав експерт.

Наразі ворог відводить війська для перегрупування. Його роблять у разі втрати близько 70% складу, техніки або дивізії.

Нагадаємо, що Росія продовжує переміщувати свої військові підрозділи на територію Білорусі. Це роблять для ротації, посилення та поповнення запасів. 

Від початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили понад 17 тисяч солдатів та значну кількість техніки. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!