Біля входу до парку Франка висадили квіткову клумбу. Як вона виглядала колись

2566 0
Чашу посеред клумби прикрашає агава, яку виростили у теплиці Стрийського парку.
Фото: Олександра Сладкова

Фото: Олександра Сладкова

Біля входу до парку імені Івана Франка у Львові висадили квіткову клумбу. Тут посадили спірею, алісум, хосту, білі і жовті троянди та білі і червоні бегонії. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

Саму чашу посеред клумби прикрашає агава, яку виростили у теплиці Стрийського парку, і хлорофітум.

Як повідомила керівниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування ЛМР Олександра Сладкова, більшість рослин є багаторічні, тому наступного року підсадки потребуватимуть лише квіти замість бегонії, хлорофітуму та алісуму.

Проєктувала клумбу ландшафтна дизайнерка ДП «Скнилів парк» Ірина Лукашевич.

Колись на місці клумби був пам'ятник Агенору Ґолуховському. За даними Центру міської історії, після Другої світової війни пам'ятник зник за невідомих обставин. Протягом радянського періоду його місце займала клумба із фігурами із квітів та стрижених кущів.

Сьогодні тут стоїть декоративна ваза, яка раніше стояла раніше перед будівлею Галицького сейму, пізніше головної будівлі університету імені Яна-Казимира (тепер ЛНУ імені Івана Франка). Після переоблаштування площі та встановлення пам'ятника Франкові її перемістили.

Так виглядав декоративний квітник у вигляді вази з квітів навпроти вулиці Січових Стрільців у 50-х роках.

Після цього тут облаштували декоративний квітковий куманець та фігурну клумбу.

Фігурну клумбу змінив квітник у вигляді ракети.

А опісля тут вже облаштували вазу за мотивами скульптора Торвальдсена.

Фото Олександри Сладкової та Центру міської історії

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!