Київ

Біличанський ліс біля Пущі-Водиці в Києві можуть забудувати

1209 0
Київрада має розірвати договір оренди заповідних територій Біличанського лісу
Фото умовне

Фото умовне

Майже 100 га Біличанського лісу, що має природоохоронний статус перебувають в оренді ТОВ «Літораль». Про це пише громадський рух «Чесно».

Майже 100 га Біличанського лісу у Святошинському районі Києва біля табору «Лісовий Артек» під загрозою забудови. На ситуацію може вплинути Київрада. Для цього депутати і мер міста Віталій Кличко (УДАР) мають не подовжувати договір з ТОВ «Літораль», яка вже 15 років орендує тут землю. 

Місто підписало документи на оренду з цим ТОВ ще за часів головування держзрадника Леоніда Черновецького у 2008 році.  З того часу, завдяки боротьбі активістів у 2014 році і рішенню Київради був підписаний президентський указ і ліс отримав найвищий природоохоронний статус нацпарку. А два роки тому межі нацпарку вдалося нанести на кадастрову карту і ці ділянки по суті в середині території, яка є природно-заповідним фондом.

«Профільний департамент відправив запит на це товариство, щоб отримати відповідні документи, але воно їх так і не надало. Цю частину лісу обстежили інспектори і виявили, що там ростуть багаторічні дерева.  Департамент пропонує Київраді проєкт рішення щодо відмови в подовженні оренди», — наголошує заступник голови КМДА Петро Оленич.

Нагадаємо, ці майже 100 га лісу — не єдина частина нацпарку, де відбувається боротьба. Декілька тижнів тому ми писали про загрозу вирубки 1,5 га Біличанського лісу для побудови пожежного депо ДСНС.

Також, у квітні суд повернув з приватної власності до складу Біличанського лісу землі вартістю 6 млн грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!