Аеророзвідники львівської 80-ки знищили російський зенітно-ракетний комплекс

951 0
Аеророзвідники вистежили розташування комплексу та скоригували артилерійський вогонь.
УМОВНЕ ФОТО/РАДІО СВОБОДА

УМОВНЕ ФОТО/РАДІО СВОБОДА

Аеророзвідники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади знайшли та знищили російський зенітно-ракетний комплекс Тор-М2.

Джерело: командир взводу БПЛА 80-ї десантно-штурмової бригади Ігор Сидоренко

Він зазначив, що під час аеророзвідки операторам БПЛА вдалося ухилитися від ракети російського ЗРК, а після цього – вистежити розташування комплексу та скоригувати артилерійський вогонь з М777.

Читайте також: Львівські десантники знищили підрозділ окупантів та звільнили населений пункт

«Нам пощастило, що сучасний російський ракетний комплекс ТОР-М2 вартістю $30 млн не влучив в наш літачок своєю ракетою вартістю $80 тис. Нам пощастило, помітивши поруч розрив ракети, не злякатися другого пуску, а по сліду ракети знайти і відстежити, куди цей комплекс сховався. Потім пощастило скорегувати стрільбу 777 так, що на максимальних для гармати відстанях, найближчий розрив був в декількох метрах від установки, а це значить, що антени ТОРа пошкоджені і комплекс надовго (може назавжди) вийшов з ладу», – написав він.

Як пише Мілітарний, Тор-М2 – це російський зенітний ракетний комплекс малої дальності, що призначений для ураження літаків, гелікоптерів, крилатих, протирадіолокаційних та інших керованих ракет, плануючих та керованих авіабомб та безпілотних літальних апаратів. Він здатен виявляти цілі на дальностях до 27 км. Він може уражати цілі на дистанції до 12 км, та на висотах до 6 км (10 км – для Тор-М2 з ракетою 9М338). Максимальна швидкість цілей, які здатен уразити цей ЗРК, становить 700 м/с. Одна самохідна пускова установка може нести 16 ракет.

Нагадаємо, у ході важких боїв бійці львівської 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ ліквідували один з ключових опорних пунктів російських окупантів.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!