Блаженніший Святослав повідомив, коли УГКЦ перейде на новий календар

11545 0
За рішенням архиєрейського синоду з 1 вересня 2023 року УГКЦ переходить на новий стиль.
Фото: УГКЦ

Фото: УГКЦ

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав повідомив, що з 1 вересня 2023 року УГКЦ перейде на новий календар. Про це він сказав у прямому ефірі «Живого телебачення».

За його словами, за рішенням архиєрейського синоду з 1 вересня 2023 року УГКЦ переходить на новий стиль для нерухомих свят із збереженням чинної Пасхалії. Предстоятель зазначив, що єпископи ретельно готувалися до цього Синоду. Львівська митрополія провела митрополичий синод, щоб обмінятися думками з цього питання. Інші провели анкетування, консультації з духовенством.

Читайте також: «Треба змінювати стиль календаря, а не дату Різдва». Інтерв'ю з Богословом

«Я особисто просив кожного нашого владику, екзарха провести зустрічі зі своїм духовенством, щоби бути голосом своєї єпархії та екзархату на Синоді», – сказав Святослав.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv підготувало список, як зміняться всі дати свят, якщо надалі церква перейде на григоріанський календар, його можна переглянути тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!