Близько пів сотні поранених доправили «літаючим шпиталем» зі Львова за кордон

6542 0
Уже із Польщі літаком пацієнтів госпіталізують до лікувальних закладів Німеччини та Іспанії.
фото: лоцемдмк

фото: лоцемдмк

Львівський обласний центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф доправив до аеропорта польського Ряшева (Rzeszow-Jasionka Airport) 45 поранених війною людей та сімох супроводжуючих. Для цього вчора, 18 травня, залучили 23 «швидких» та один мікроавтобус.

Як повідомили у пресслужбі Центру, щоб вчасно доставити пацієнтів до місця призначення, командам бригад екстренки довелося виїжджати в дорогу ще вдосвіта. Із Польщі літаком Люфтвафе, який щочетверга до послуг України, пацієнтів доправили у лікувальні заклади Німеччини та Іспанії.

Читайте також: Для евакуації українців уперше задіяли летючий шпиталь

«Літак військових повітряних сил Німеччини охрестили шпиталем у небі, адже у ньому шість модулів інтенсивної терапії та до 38 місць для пацієнтів з менш значними травмами або 56 місць для травмованих, все залежить від медичних вимог», – пояснюють у Львівському обласному центрі екстеної меддопомоги та медицини катастроф.

На борту є системи вентиляції легень, контролю функцій кровообігу та проведення інфузіц, портативний ультразвукових апарат тощо. «Літаючий шпиталь» може полетіти без дозаправки 11 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, що у квітні цього року вперше від початку війни в Україні Бундесвер (Збройні Сили Німеччини) задіяв так званий «летючий шпиталь» для евакуації поранених українців. Тоді літак MedEvac Airbus A310 вилетів із аеропорту Кельн-Бонн до Жешува на півдні Польщі. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!