Для евакуації поранених українців уперше задіяли «летючий шпиталь»

979 0
Борт доправить на лікування в Німеччину поранених дітей і дорослих.
фото ілюстративне/Ukrainian Military Pages

фото ілюстративне/Ukrainian Military Pages

Уперше від початку війни в Україні Бундесвер (Збройні Сили Німеччини) задіяв так званий «летючий шпиталь» для евакуації поранених українців. Літак MedEvac Airbus A310 вилетів із аеропорту Кельн-Бонн до Жешува на півдні Польщі. Про це повідомляє DW.

Борт доправить на лікування в Німеччину поранених дітей і дорослих.

«Летючий шпиталь» може пролетіти без дозаправки 11 тисяч кілометрів. Усередині літака – шість модулів інтенсивної терапії та до 38 місць для людей із менш серйозними травмами або максимум 56 місць для поранених (залежно від медичних потреб)», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: росія розглядає голод як зброю, щоб домінувати

Пацієнтів доглянуть до 25 лікарів, медсестер інтенсивної терапії та фельдшерів. Також на борту є системи вентиляції легень, контролю функцій кровообігу і проведення інфузій, портативний ультразвуковий апарат та інше обладнання.

Нагадаємо, що українським захисникам і захисницям, які отримали поранення в бою чи потрапили в полон, виплачуватимуть по 100 тис. гривень. 1 квітня на засіданні уряду ухвалили рішення про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 28 лютого 2022 р. №168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!