Близько тисячі вантажівок стоять на польському кордоні через страйк перевізників

846 0
Ситуація на кордоні буде тільки ускладнюватися.
Фото: Міжнародна транспортна асоціація України

Фото: Міжнародна транспортна асоціація України

Станом на ранок 8 листопада близько однієї тисячі вантажних транспортних засобів очікують на можливість перетину кордону на всіх трьох напрямках з Польщі в Україну: «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська», з яких половина вантажівок – на напрямку пункту пропуску «Ягодин». Про це повідомила пресслужба Західного управління Держприкордонслужби. 

«Скоріш за все ситуація буде тільки ускладнюватися, адже як зазначали самі польські перевізники, вони планують довготривалу акцію», – зауважив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Читайте також: Поляки повністю заблокували рух вантажівок на двох пунктах пропуску

Також він додав, що за інформацією Міністерства інфраструктури України – станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони. Разом з тим, Україна працює над пошуком рішень, щоб якомога швидше розблокувати пункти пропуску і рух через кордон був як і раніше інтенсивним і неускладненим.

Також Демченко зауважив, що учасники акцій не блокують рух автобусів і легкових транспортних засобів, тобто рух для звичайних людей залишається як і раніше інтенсивним, а також учасники акції зазначали, що пропускатимуть гуманітарну допомогу, яка слідує до України, та швидкопсувні вантажі.

Читайте також: На Львівщині працює єдиний піший перехід на українсько-польському кордоні 

«Проте, досить часто від польських колег нам надходить інформація про те, що учасники акцій все ж таки висловлюють і таку позицію, що вони пропускатимуть лише одну автівку на годину в напрямку України, неважливо з якими вантажами. Фактично ми бачимо, що лише одна або кілька вантажівок все ж таки прибувають до України з боку Польщі, і це основний вантажопотік, який на цей момент відмічається на цих трьох напрямках», – додав Андрій Демченко.

Нагадаємо, що на кордоні з Польщею ускладнений рух для вантажівок через страйк польських перевізників. Організатори протесту планують пропускати лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Юлія Кметик
_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!