Бої на Донбасі стали інтенсивнішими, – Міноборони

948 0
Лінія фронту працює як «єдиний організм».
Ганна Маляр / з відкритих джерел

Ганна Маляр / з відкритих джерел

Росіяни продовжують концентрувати основні зусилля на спробах окупувати Донбас – бої там стали інтенсивнішими, ворог не просувається ні на сантиметр, але Україна платить за це дуже високу ціну. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає Liga.net.

Вона наголосила, що українські сили оборони зараз «поступово» просуваються на кількох напрямках. Лише протягом листопада, за її словами, ЗСУ звільнили близько 5000 кв. км на півдні, близько 200 населених пунктів.

«Попри нашу величезну радість і радість херсонців, ми повинні розуміти, що війна триває. Попри те, що ми звільняємо певну територію, ми повинні розуміти, що ворог все одно не зупиняється, і ті сили, які він перемістив із південної території, будуть використовуватися для досягнення його цілей», – сказала Маляр.

Читайте також: Росіяни випустили по Україні майже 100 ракет, – повітряні сили 

Вона зазначила, що на Донеччині зараз концентруються основні зусилля армії рф, і інтенсифікація російських атак там зараз збільшується. Разом із тим, за її словами, ворог не просувається там на жоден сантиметр.

«Там дуже запеклі бої, ціна дуже висока, але ворог не просувається», – сказала Маляр.

Заступниця міністра оборони наголосила, що лінія фронту працює як «єдиний організм», і те, що українські сили стримують ворога на сході, дає змогу звільняти від армії рф території на півдні.

На півночі, за її словами, особливих бойових дій немає, але фіксується рух техніки та особового складу росії на території білорусі, тому Україна розглядає всі можливі сценарії подальшого розвитку подій та готова до активної оборони.

Нагадаємо, загальні бойові втрати росіян з 24 лютого по 15 листопада орієнтовно становлять вже понад 82 тисячі солдатів. Так, за минулу добу Збройні Сили України ліквідували ще 710 окупантів.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!