Болгарія офіційно підтримала Україну у вступі до Євросоюзу

2913 0
Це зробили вже вісім країн.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський у Мюнхені підписав із прем'єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим декларацію про підтримку цією країною перспективи вступу України до Євросоюзу. Про це сьогодні, 20 лютого, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Ми закликаємо партнерів відкинути будь-які вагання, відкинути будь-які необґрунтовані застереження і чітко сказати: «Україна є частиною нас, ми є єдиним цілим», – сказав Кулеба.

При цьому він зазначив, що вже майже тритина членів ЄС офіційно підтримала перспективу приєднання України. Йдеться про Хорватію, Словаччину, Литву, Латвію, Польщу, Словенію та Естонію.

Кулеба додав, що зараз навіть ті країни, які були скептично налаштовані щодо членства України в ЄС, починають вагатися.

Зазначимо, що офіційно Європейський Союз не виключає можливості набуття Україною повноправного членства, однак головним критерієм для цього є проведення Києвом реформ.

Читайте також: Вступ України до НАТО підтримує рекордна кількість громадян з 2014 року

Нагадаємо, що вступ України до НАТО підтримують 62% українців. За період спостережень з 2014 року цей показник є найвищим. Водночас негативно до цього ставляться 30% громадян. Наприкінці 2021 року кількість українців, які за вступ до Північноатлантичного Альянсу, становила 55-58%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!