Вступ України до НАТО підтримує рекордна кількість громадян з 2014 року, – опитування

1587 0
Підтримка вступу до НАТО досягла рекордного показника.
Фото: nato.int

Фото: nato.int

Вступ України до НАТО підтримують 62% українців. За період спостережень з 2014 року цей показник є найвищим. Водночас негативно до цього ставляться 30% громадян. Про такі дані свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Читайте також: «Росія хоче спровокувати українські сили», – пресаташе посольства США в Україні

Наприкінці 2021 року кількість українців, які за вступ до Північноатлантичного Альянсу, становила 55-58%. Зазначається, що ідею інтеграції України до НАТО більше підтримують респонденти Заходу та Центру, менше – Півдня. На Сході кількість прихильників менша, аніж кількість противників.

Також, за даними дослідження, зросла підтримка серед українців щодо входження у Євросоюз. Цю ідею підтримують 68%, не підтримують – 24%. Як і щодо НАТО, цей показник зріс та досяг найвищого за історію досліджень з 2013 року рівня. Інтеграцію України до ЄС так само здебільшого підтримують респонденти Заходу та Центру, менше – Півдня. У східних регіонах спостерігається паритет противників та прихильників.

Крім того, 55% опитаних вважають, що Україна повинна вийти з Мінських угод, якщо Росія визнає так звані «ДНР» і «ЛНР» незалежними державами. 

Додамо, що опитування проводили 16-17 лютого 2022 року методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера. У дослідженні взяли участь 1722 респонденти – громадяни України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%.

Нагадаємо, половина українців впевнена, що останні візити міжнародних лідерів до України йдуть на користь країні, ще чверть вважають, що це ніяк не впливає. Водночас лише 17% думають, що такі візити скоріше шкодять Україні. Також в українців погіршується ставлення до росіян. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!