Борис Джонсон вдруге приїхав до Києва

1896 0
Попередньо про його візит не повідомляли.
Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Прем'єр-міністр Великої Британії вдруге приїхав до Києва. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. 

«Багато днів цієї війни довели: підтримка України з боку Великої Британії тверда й рішуча. Радий знову бачити в Києві великого друга нашої країни Бориса Джонсона», – написав він.

Як написав керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, з Борисом Джонсоном обговорили необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі.

Читайте також: Макрон підтвердив існування обмежень на постачання Україні певної зброї

Зазначимо, що 16 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі також відвідали Україну. Лідери висловоювалися за надання Україні статусу кандидата в ЄС. Крім того, президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що країни Заходу мають домовленість не надавати Україні певні види зброї, зокрема, штурмові літаки і танки, щоб уникнути втягування у війну з росією.  

Нагадаємо, що Борис Джонсон відвідував Київ 9 квітня. Тоді він представив президенту Володимиру Зеленському пропозиції щодо посилення фінансової та військової допомоги.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!