Макрон підтвердив існування обмежень на постачання Україні певної зброї

1332 0
Макрон сказав, що Франція допомагає певними видами озброєнь та броньованою технікою.
ФОТО: DW

ФОТО: DW

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни Заходу мають домовленість не надавати Україні певні види зброї, зокрема, штурмові літаки і танки, щоб уникнути втягування у війну з росією. Про це він заявив під час спілкування з українськими журналістами у четвер, повідомляє Укрінформ.

«Ви кажете про неофіційну домовленість, але це майже офіційна позиція партнерів по НАТО, що ми допомагаємо Україні оборонятися, але не вступаємо у війну з росією. Тому певне озброєння, як наприклад, штурмові літаки або танки — було домовлено не постачати, і президент Зеленський в курсі цієї домовленості», — сказав він.

Читайте також: Франція поставить Україні шість самохідних артилерійських установок Сaesar

Він додав, що Франція допомагає Україні боєприпасами, певними видами озброєнь та броньованою технікою.

Нагадаємо, лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві висловилися за «негайний» статус кандидата на членство в ЄС для України. За словами президента Франції Еммануеля Макрона, він підтримає статус України на приєднання до ЄС, він супроводжуватиметься дорожньою картою, а також враховуватиме ситуацію на Західних Балканах. 
Про реформи, які варто провести Україні для вступу в ЄС, як бути з країнами, які проти надання Україні статусу кандидата і скільки часу може минати від статусу кандидата до члена ЄС, Tvoemisto.tv дізнавалося у експертів.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!