Британія передає військовим ЗСУ найшвидші зенітні ракети Starstreak

181269 0
ПЗРК Starstreak вважається найшвидшою у світі ракетою класу «земля–повітря» малої дальності.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Міністр оборони Британії Бен Воллес заявив про поставку Україні найшвидших зенітних ракет Starstreak. Про це він повідомив під час зустрічі міністрів оборони країн НАТО 16 березня, повідомляє ВВС.

ПЗРК Starstreak вважається найшвидшою у світі ракетою класу «земля–повітря» малої дальності. Раніше очільник британського Міноборони повідомляв, що Британія розглядає постачання ракет Starstreak, а 16 березня підтвердив, що їх вже постачають Україні.

Читайте також: Україна веде контрнаступ, а окупанти бомблять житлові райони

Поки Бен Воллес не уточнив, про яку кількість зенітних ракет йдеться та яким чином українські військові будуть навчатися ними користуватися. Однак, він додав, що Велика Британія вже поставили Україні 4000 одиниць протитанкової зброї.

Заначимо, що Starstreak – це британський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять. ПЗРК Starstreak вважається найшвидшою в світі ракетою класу «земля–повітря» малої дальності. Ця ракета може вражати повітряні цілі на висоті до 7 км.

Нагадаємо, що США надають Україні 9 тисяч протитанкових комплексів, 800 систем ППО, 7 тисяч одиниць стрілецької зброї, 20 мільйонів боєприпасів, гелікоптери, безпілотники та інші необхідне для військового протистояння озброєння. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!