Британія повідомила, що вже передала ЗСУ партію найшвидших ракетних систем Starstreak

5208 0
Перші військові Збройних Сил України пройшли підготовку, щоб використовувати британські ракетні системи
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Міністерство оборони Великої Британії передало Україні партію переносних зенітно-ракетних комплексів Starstreak. Про це повідомив британський міністр оборони Бен Воллес в інтерв’ю «The Mail».

З його слів, перші українські війська вже пройшли підготовку, щоб використовувати цю зброю. Крім того, додав, що Британія «робить більше, ніж будь-хто інший», щоб допомогти Україні протистояти агресору.

Читайте також: Росія вчора запустила по Україні 70 ракет, долетіли тільки 8, – The Insider

Разом з тим він зауважив, що насторожено ставиться до закликів Володимира Зеленського щодо поставок танків. Оскільки будь-яка нова техніка вимагає тривалого навчання.

«Одна з найбільших проблем  що більше ви вдосконалюєтеся в системах озброєнь, то більше навчання вам потрібно для їх використання. Тож основна увага має бути зосереджена на тому, щоб допомогти українцям або відремонтувати, або знайти російське чи радянське обладнання, яке в них уже є. Просто надання британських танків насправді не спрацює», – сказав Бен Воллес.

Заначимо, що Starstreak – це британський переносний зенітно-ракетний комплекс, призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять. ПЗРК Starstreak вважається найшвидшою в світі ракетою класу «земля–повітря» малої дальності. Ця ракета може вражати повітряні цілі на висоті до 7 км.

Раніше Британія повідомляла про те, що передає Україні свої ракетні комплекси. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!