Британія відправить Україні сотні зенітних ракет

1560 0
Озброєння здатне збивати російські дрони та ракети.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

У пʼятницю, 29 грудня, після масованого ракетного обстрілу, якого росія завдала по території України, Велика Британія оголосила про військову допомогу для української армії. Йдеться про «сотні зенітних ракет». Про це міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс повідомив у Twitter (X). 

«Ми продовжуємо стояти на захисті України. Саме тому сьогодні ми відправляємо сотні зенітних ракет для поповнення британських систем протиповітряної оборони, здатних з неймовірною точністю збивати російські безпілотники і ракети», – оголосив він.

Читайте також: Від сьогоднішньої ракетної атаки рф постраждали чотири львівські навчальні заклади

Шапс назвав масований ракетний удар відчайдушною і марною спробою відновити динаміку після катастрофічної втрати сотень тисяч призовників.

«Підрив Україною російського Чорноморського флоту довів, що Україна все ще бореться за перемогу в цій боротьбі. І сьогоднішній пакет протиповітряної оборони надсилає беззаперечний сигнал на тлі російського варварства про те, що Велика Британія залишається абсолютно відданою підтримці України», – зазначив британський посадовець. 

Нагадаємо, сьогодні, 29 грудня, окупанти здійснили масовану повітряну атаку по Україні. Зокрема по Львівщині було випущено 15 ракет та 14 БПЛА.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!