Британія закликає створити План Маршалла для України

2124 0
План Маршалла – це була програма економічної допомоги європейським державам після Другої світової війни.
Фото: DW

Фото: DW

Країни Заходу розроблять аналог Плану Маршалла для відновлення України після завершення війни з Росією. Про це заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон після зустрічі з лідерами країн Вишеградської четвірки, передає Лівий Берег з посиланням на видання The Telegraph.

Читайте також: Польща готова дати Україні винищувачі МіГ-29, але за однієї умови 

«Також була домовленість щодо необхідності показати народу України зараз, що що б не сталося, коли вільна, суверенна, незалежна Україна буде захищена та відновлена, ми все відбудуємо, і в нас буде План Маршалла для відновлення України», – заявив Джонсон. 

План Маршалла – це була програма економічної допомоги європейським державам після Другої світової війни.

Читайте також: «Ми не здамося». Зеленський процитував Черчилля перед британським парламентом 

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 8 березня виступив онлайн у парламенті Великої Британії. Він зацитував перед парламентарями Черчилля, подякував їм за підтримку і закликав посилити санкції та підтримку незалежної України у протистоянні з Росією. Виступ президента дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!