У Британській розвідці повідомили, чи є загроза з боку білорусі

4409 0
У відомстві вказують на низьку ймовірність безпосередньої участі білорусі у війні.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

У четвер, 8 вересня, на території білорусі розпочалися планові військові навчання, які триватимуть до 14 вересня. Однак, за даними британської розвідки, безпосередня участь білорусі у війні росії проти України малоймовірна. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Громадське. 

Читайте також: Проти України погодилися воювати близько 13 тисяч білорусів

За даними розвідки, навчання відбуватимуться недалеко від Бреста поблизу польського кордону, навколо білоруської столиці Мінська і в північно-східному районі Вітебська.

«Хоча використання росією білоруської території відіграло важливу роль у невдалому наступі росії на Київ на початку вторгнення, білоруські сили мають обмежені наступальні можливості», — зазначають у Міноборони.

У відомстві вказують на низьку ймовірність безпосередньої участі білорусі у війні. І зауважують, що ці навчання навряд чи є ознакою підготовки до вторгнення.

Читайте також: Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по білорусі і наказав «взяти на приціл» противників

Нагадаємо, у Генштабі раніше розповідали, що з 8 до 14 вересня в білорусі пройдуть командно-штабні навчання, під час яких білоруси вперше планують відпрацьовувати питання звільнення умовних тимчасово окупованих територій та виходу на держкордон. У Генштабі не виключали, що під так званою втраченою територією маються на увазі прикордонні райони Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!