Буданов назвав три найбільші поразки України у війні

1553 0
Із середини й до кінця весни будуть вирішальні бої.
Кирило Буданов

Кирило Буданов

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов озвучив три найбільші поразки та перемоги у війні проти росії. Про це він повідомив в інтерв'ю Forbes Україна.

На його думку, перша найбільша поразка України – у районі Сіверодонецька, коли українські війська відступили влітку 2022 року. Друга – коли була проламана лінія в районі Волновахи, а третя – окупація у 2014 році.

Читайте також: «Ось вам рецепт, коли закінчиться війна»

«Третя  це буде загальна відповідь, те, що ми допустили у 2014 році тимчасову окупацію Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим. Ось три найбільші наші поразки, але вони всі виправлені», – зазначив керівник розвідки.

Головними перемогами України він назвав відкидання росіян із Київського напрямку, контрнаступ на Харківському та звільнення Херсона. Також Кирило Буданов повторив, що наразі ціллю росії є до 31 березня повністю захопити Донецьку та Луганську області. За його словами, з середини й до кінця весни будуть вирішальні бої.

Нагадаємо, росія не відмовилася від тактики масованих атак на Україну. Новий масований обстріл може відбутися ближче до річниці повномасштабного російського вторгнення 24 лютого. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!