Ще одну будівлю колишнього заводу «Кінескоп» планують реконструювати під офіси

2645 0
Ціль реконструкції – це збільшення офісних приміщень, покращення їхнього стану і збільшення кількості працівників.
Візуалізація Лукащук Р. М.

Візуалізація Лукащук Р. М.

Офісне приміщення та прилеглі будівлі на території колишнього заводу «Кінескоп» реконструюють з добудовою поверхів. Відповідний містобудівний розрахунок з техніко-економічними показниками розглянули на архітектурно-містобудівній раді 15 листопада.

Будівлі розміщені на розі вулиць Кульпарківської і Антоновича за адресою вул. Кульпарківська буд. 59, корпус №42 літ. «А-5», буд. 61 літ. «А-1», буд. 63 літ. «А-2». Це є зона Г-2 – зона центру ділової, громадської діяльності районного (місцевого) значення.

Вигляд ділянки зараз

Ціль реконструкції – це збільшення офісних приміщень, покращення їхнього стану і збільшення кількості працівників. Цим об’єктом завершать лінію офісних центрів. Водночас до наявного приміщення планують добудувати два поверхи. Загалом їх вийде вісім. В офісі зможуть працювати до 150 людей. Натомість паркомісць у внутрішному дворі передбачили всього вісімнадцять.

«Для покращення умов праці ми передбачаємо додаткове затінення і озеленення фасаду. Підвальний поверх буде укриттям. Вже проводяться консультації щодо можливості облаштування тіньових терас. Також консультуємось з дендрологами щодо озеленення, але замовник твердо стоїть на тому», – сказав під час засідання розробник проєкту Руслан Лукащук.

Читайте також: Як зміниться територія заводу «Кінескоп». Візуалізація

Натомість головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, що в районі справді є проблема з паркомісцями, однак нещодавно видали містобудівні умови та обмеження для будівництва багаторівневого паркінгу теж на території «Кінескопу».

«Це є торцевий об’єкт, який є достатньо серйозний з точки зору візуального значення. Те, як він зараз виглядає, це соромно. Намір працювати з озелененням – це прекрасно, й архітектура мені дуже імпонує, особливо вхідна група з боку кав’ярні. Як на мене, більше офісів тут не варто робити. Останній поверх є зайвим. Верх стирчить відносно звичного корпусу», – зазначив Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, що замовником реконструкції є ТзОВ «Рейнір». За даними аналітичної системи YouControl, власником є львів'янин Борис Кузьменко.

Нагадаємо, що головний корпус колишнього заводу «Кінескоп», що на вулиці Героїв УПА, 73-77, перебудують в адміністративно-офісний центр. Містобудівні умови та обмеження виконавчий комітет Львівської міської ради видав ТзОВ «Офісний центр «Т-77» 12 березня минулого року. П’ятиповерхову будівлю не зноситимуть, натомість добудують ще три поверхи. За інформацією із аналітичної системи YouControl, власником ТзОВ «Офісний центр «Т-77» зареєстрованого у Львові на вул. Героїв УПА, 77 є мешканці Брюхович Людмила та Володимир Косенко. Володимир Косенко є адвокатом судді-засівальника Ігоря Зварича.

Наталія Вареник

Візуалізація розробника

 

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!