Київ

Будівництво ЖК біля Солом'янського парку зупинили

599 0
Відповідне рішення ухвалив Департамент містобудування та архітектури КМДА

Після перевірки ДІАМ будівництво біля Солом'янського парку зобов'язали припинити. Про це йдеться на сайті Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

У системі сказано, що Департамент містобудування та архітектури КМДА зупинив містобудівні умови та обмеження об'єкта із будівництва «будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення».

Нагадаємо, на початку березня після звернення громадськості міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, про направлення Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ) на перевірку будівництва біля Солом’янського ландшафтного парку.

Як ми писали, на вулиці Генерала Шаповала, 1-3 триває будівництво багатоповерхівки безпосередньо на межі Солом’янського ландшафтного парку. Проти забудови виступають місцеві мешканці, які об’єдналися в громадську організацію «Збережемо Солом’янський парк».

ТОВ «Смарт-Девелопмент» зводять на ділянці житлові помешкання для продажу, називаючи їх «апартаментами», аби формально не порушити містобудівну документацію.

Київ видав ТОВ «Смарт-Девелопмент» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункціонального комплексу з готелями й офісами. Тож цільове призначення ділянки не відповідає планам забудовника.

Активісти подали три судові позови, щоб скасувати містобудівні умови й обмеження, дозвіл на будівництво й детальний план території.

Унаслідок діяльності забудовника біля парку відбувся зсув грунту та обвал однієї із центральних алей парку в будівельний котлован.

Також в парку вирубали ділянку дерев нібито через шкідників, однак за деякий час почали прокладати лінії електропередач.

Представники ТОВ «Міськбудальянс», яке відповідає за будівництво біля Солом’янського парку, закликають місцевих жителів не перешкоджати перенесенню високовольтної лінії. Компанія стверджує, що роботи, які ведуться на замовлення ДТЕК Київські електромережі, є цілком законними та спрямовані на забезпечення стабільності електропостачання району.

Активісти, які виступають проти будівництва, представили проєкт спортивного простору замість будівництва ЖК на території столичного Солом'янського ландшафтного парку. Концепцію Soloma Sport Park розробила громадська організація «Збережемо Солом'янський Парк».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!