Київ

Будинок Карлсона на даху. Що робитимуть із незаконною надбудовою у Голосієві

651 0
Через незаконну будівлю на даху Департамент міського благоустрою планує судитися.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Днями, на вулиці Великій Васильківській у Голосіївському районі виявили незаконну надбудову на даху багатоповерхівки.
Тоді, щоб ідентифікувати порушника та зафіксувати його протиправні дії, на місце викликали наряд Патрульної поліції Києва, однак правоохоронці не мали змоги дістатися до надбудови, оскільки порушники заблокували прохід на дах. 
 
Наразі Департамент міського благоустрою КМДА ініціювали та подали заяву про вчинення кримінального правопорушення за статтею 356 Кримінального кодексу України. Заяву вже зареєстрували та розпочато досудове розслідування.
 
 
Мова йде про самовільне вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією, якщо такими діями була заподіяна значна шкода інтересам громадянина, державним чи громадським інтересам або інтересам власника.
 
Порушення закону за цією статтею передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до трьох місяців.
 
Додамо, подібні дії, окрім порушення благоустрою, ставлять під загрозу безпеку мешканців будинку, на даху якого почалось незаконне будівництво.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!