У львівському парку без дозволу збудували будинок. Його мають знести – рішення суду

13645 0
Йдеться про будинок охорони у парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Зведений без дозволів будинок у львівському Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького знесуть за рішенням Господарського суду Львівської області. Про це повідомили у Zaxid.net. 

Йдеться про будинок охорони, що розташований на вул. Лижв’ярській, 42. Історія розпочалась у 2009 році, коли ділянку, де розташована ця будівля, Львівська міськрада передала у власність дружини ексдепутата Львівської облради від «Партії регіонів» Олега Баляша Оксані Баляш. Відтак, ділянку передали її в оренду на 10 років для обслуговування адміністративного будинку за рахунок земель житлової та громадської забудови.

Вже у 2014 році ЛМР прийняла ухвалу, за якою цю ділянку вилучили та повернули до меж парку. Поки Оксана Баляш намагалась скасувати цей документ у суді, у парку частково збудували адмінбудівлю,а у 2016 році ТзОВ «Грін Девелопмент» зареєструвало право власності на будівлю площею 1397,7 м² та будівлю охорони на 9,6 м². 

У 2022 році Львівська міськрада виявила, що компанія використовує ділянку без дозвільних документів. Окрім того, на зведення вказаних будівель забудовник не отримував погодження від міста, чи ДАБК. 

Суд встановив, що обласний ДАБК у 2015 році таки ввів в експлуатацію реконструйований офісний центр площею 1397,7 м², та на будинок охорони дозвільні документи відсутні. Відтак, суддя задовольнила позов ЛМР та зобов’язала ТзОВ «Грін Девелопмент» демонтувати невеликий будинок охорони. На вказане рішення все ще можуть подати апеляцію. 

Нагадаємо, що нещодавно Львівська міськрада програла справу щодо будівлі колишнього санаторію-профілакторію ЛКП «Львівелектротранс».

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!