Львівська міськрада програла суд за колишній санаторій ЛКП «Львівелектротранс»

4447 0
Провадження щодо колишнього санаторію відкрили ще у 2018 році.
ФОТО: EASTPORTAL.SK

ФОТО: EASTPORTAL.SK

Львівська міськрада програла справу щодо будівлі колишнього санаторію-профілакторію ЛКП «Львівелектротранс» на вул. Братів Тимошенків, 4. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Провадження щодо будівлі санаторію-профілакторію загальною площею 453,9 кв.м  відкрили ще у 2018 році. Як стверджувала ЛМР, вона перебувала у комунальній власності та на балансі ЛКП «Львівелектротранс», а вже у 2016 році на підставі рішення виконкому міськради зареєстрували право власності на об’єкт. 

Проте паралельно, у 2013 році, на основі договору купівлі-продажу від 2003 року, зареєстрували право приватної власності компанії «Фрей-СЛВВ». Продавцем в цьому випадку виступило ЗАТ «Південенергомонтаж», яке, в свою чергу, придбало будівлю у 1997 році.  

ТзОВ «Ольвія», яке і є теперішнім власником та проти якого і подали позов, отримало об’єкт від «Фрей-СЛВВ» на основі договору купівлі-продажу у вересні 2013 року, заплативши за нього 729 тис. грн. 

Читайте також: Суд відібрав будівлю на 1000 м² у Львові, яка належала причетній до «афери століття»

У суді ж встановили, що докази, які надала Львівська міськрада, не мають юридичної сили, адже не доводять реального права власності ЛМР на будівлю, такий спосіб захисту визнали неефективним. Тому суд відмовив позивачу у витребуванні з чужого володіння та скасуванні права приватної власності на будівлю на вул. Братів Тимошенків, 4.

Львівська міськрада все ще може звернутися у апеляційну інстанцію, а саме до Західного апеляційного господарського суду. 

Нагадаємо, що нещодавно Львівська міськрада програла апеляцію щодо самобуду у парку «Знесіння».

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!