Київ

У Бучі в процесі перейменування топонімів вирішили залишити вулиці Булгакова та Гоголя

1620 0
Загалом у місті хотіли перейменували 42 вулиці.
Фото: UNIAN

Фото: UNIAN

На позачерговому засіданні Бучанської міської ради 12 квітня перейменували об’єкти топоніміки на території Бучі, Ворзеля та ще кількох селищ громади. Зокрема, у списку на перейменування у Бучі було 42 топоніми, але депутати вирішили не перейменовувати вулицю Булгакова, а також провулок та вулицю Гоголя. Список перейменувань оприлюднено на сайті міськради Бучі.

Вони були обрані шляхом відкритого анкетного голосування громадян, які потім узгодила комісія. Процедура розгляду нових назв вулиць тривала майже рік. За словами міського голови Анатолія Федорука, головною метою перейменування вулиць громади стало вшанувати Героїв та увіковічити їхні імена.

Відтак у місті з'явилися вулиці названі на честь Олексія Завадського, Андрія Баляби, Іллі «Литвина», Михайла Матюшенка, Володимира Ковальського та інших Героїв Бучанської громади.

Серед нових назв також вулиця «Мрії», Чорних Запорожців, Отамана Орлика, Леоніда Каденюка та назви міст-побратимів. Також комісія вирішила розділити вулицю Вокзальну на дві частини, одну з яких перейменувати на вулицю Захисників України.

Загалом містян не повністю задовольнили нові назви, зокрема залишена вулиця Булгакова та Гоголя, також багатьох обурив поділ вулиці Вокзальної.

 

У міськраді поки не пояснили такої логіки, натомість додали, що вони жодним чином перейменування не позначаться на фінансових витратах мешканців цих вулиць – усі видатки Бучанська міська рада візьме на себе. Зокрема, вартість виготовлення та розміщення табличок з новими назвами вулиць.

Додамо, у Києві міськрада теж не перейменувала вулицю Булгакова - питання було перенесено на наступне засідання.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!