Бив та принижував курсантів. Викладачу Академії сухопутних військ у Львові повідомили про підозру

672 0
Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той спізнився на шикування через куріння.
Академія сухопутних військ

Академія сухопутних військ

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру викладачу Академії сухопутних військ у Львові, який бив та принижував курсантів. Про це повідомили у пресслужбі бюро.

Працівники ДБР повідомили про підозру начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Встановлено, що офіцер більше року фізично карав і принижував курсантів, намагаючись «навчити» їх дисципліни та порядку. Це відбувалося як на території академії у Львові, так і в казармах одного з сіл області.

Про «виховні методи» стало відомо лише в березні 2024 року, коли було зареєстровано кримінальне провадження. Слідство задокументувало випадки застосування сили до чотирьох курсантів, яких начальник курсу бив по голові та іншим частинам тіла. Він завдавав ударів не лише руками, але й прикладом зброї та ременем. Недбало складені речі або помилки в журналі могли викликати його невдоволення. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, бо той запізнився на шикування через куріння.

Читайте також: Курсанти Академії сухопутних військ у Львові скаржаться на цькування та застосування фізичної сили

Досудове розслідування триває. Наразі встановлюють інші епізоди протиправної діяльності. Незадовго до повідомлення про підозру фігуранта було переведено на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині. Офіцеру повідомили про підозру у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. За клопотанням ДБР суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 908,4 тис. грн.

Нагадаємо, що посадовця Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного у Львові викрили на хабарі за переправлення ухилянта за державний кордон.

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!