Частину проспекту Чорновола планують відремонтувати за 10 млн грн

2612 0
Ремонтні роботи планують завершити до кінця тижня.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

У понеділок, 8 травня, розпочались ремонтні роботи на пр. Чорновола у Львові. На відрізку від вул. Під Дубом до вул. Хімічної повинні провести повну заміну верхнього покриття, бордюрів, колодязів і люків. Договір з підрядником укладено на 10 млн грн. Ремонтні роботи планують завершити до кінця тижня, повідомили у пресслужбі ЛМР.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Орест Тимчишин каже, що у планах цьогоріч привести до належного стану усі дороги, які ремонтували 12 років тому до футбольного турніру ЄВРО-2012.

«Проспект Чорновола – це важлива магістральна дорога міста. Її ремонтували ще до ЄВРО-2012, тобто 12 років тому. Тому від сьогодні і до кінця тижня триватимуть роботи із заміни верхнього шару асфальтобетонного покриття на відрізку від вул. Під Дубом до вул. Хімічної. До цього часу ми проводили лише ямковий ремонт, ремонт тріщин, – сказав Орест Тимчишин.

Він зазначив, що спочатку підрядна організація «Онур» проведе фрезерування – зрізання пошкодженого шару асфальтобетонного покриття, проведе ремонт бордюрів, ремонт оглядових колодязів, люків і тоді постелить новий верхній шар асфальту. Площа робіт – 6700 м². Договір з підрядником укладено на 10 млн грн.

Читайте також: Від сьогодні у Львові не курсуватиме тролейбус через ремонт проспекту Чорновола

За його словами, також є план дій, щодо ремонтних робіт на усіх дорогах, які були відремонтовані до ЄВРО-2012. Однак все залежатиме від фінансування. Роботи розпочали з пр. Чорновола, позаяк ці роботи були заплановані ще на початку бюджетного року, проведено всі необхідні процедури і є фінансування.

На час ремонтних робіт рух транспорту на проспекті повністю не перекрили, адже роботи виконують почергово на смугах. Відтак, 8 травня роботи тривають на смузі в напрямку «від центру», а на смузі «до центру» організовано реверсний рух. Через кілька днів смуги поміняють – на смузі «до центру» розпочнуть ремонт, а смугу «від центру» відкриють для проїзду.

«Громадський транспорт по пр. Чорновола курсує без змін, за винятком тролейбуса №33. Його довелося тимчасового призупинити. У зв’язку з цим ми підсилили автобусний маршрут №46, щоб компенсувати відсутність тролейбуса. Натомість водіїв приватного транспорту просимо оминати цей відрізок дороги і здійснювати об’їзд по вул. Замарстинівська, вул. Варшавська, вул. Джерельна», – повідомив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Повністю відкрити для руху транспорту обидві частини проспекту планують у суботу, 13 травня.

Нагадаємо, раніше Tvoemisto.tv зʼясувало, як розвивається проспект Чорновола у Львові, та які ще рішення потрібні для того, аби зробити його комфортнішим для мешканців. Детальніше, читайте у матеріалі. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!