Частину траси М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська перекриють. У чому причина

3879 0
З 7 серпня 2023 року буде заборонено рух усіх видів транспорту мостом через річку Стрипа.
Фото: служба відновлення

Фото: служба відновлення

На Львівщині закривають проїзд ділянкою  траси М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська через ремонту мосту через річку Стрипа на обході міста Зборів. Рух усіх видів транспорту через міст буде заборонений зі 7 серпня, оскільки стартує ремонт аварійної штучної споруди.

Джерело: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

«Поруч із мостом побудовано тимчасову об’їзну дорогу, яка здатна витримати як легкові авто, так і вантажівки. Рух нею буде здійснюватися у 2 сторони. Просимо водіїв бути уважними на ремонтованій ділянці траси, зважати на нові дорожні знаки та неухильно дотримуватися їхніх вимог. Прогонова будова мосту буде демонтована!», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що 36-метровий міст через річку Стрипа був збудований у 1986 році. Він перебуває в аварійному стані. Серйозні пошкодження можуть призвести до руйнування переправи. Відбулася руйнація прогонових балок, карбонізація бетону і значна корозія арматури споруди. Ремонтні роботи виконуватимуть за кошт Європейського інвестиційного банку.

Читайте також: На Львівщині за 13 млн грн ремонтують дорогу 

«Плануємо замінити прогонову будову, відремонтувати опори, влаштувати перехідні і розподільчу плиту, тротуари, нанести гідроізоляцію та захисне покриття тротуарів, провести антикорозійний захист підмостових поверхонь, влаштувати 2 шари асфальтобетонного покриття, нанести розмітку, встановити нове бар’єрне і перильне огородження», – зазначили у службі автомобільних доріг.

Нагадаємо, на Львівщині хочуть відремонтувати доріг на 318 млн гривень. Йдеться про ділянку довжиною 5 км  Славське – Вигода. Згідно з опублікованою документацією, ремонт планують виконувати протягом 13 місяців. У коментарі Tvoemisto.tv заступник голова Львівської ОВА Юрій Бучко зазначив, що наразі тільки є розроблений проєкт, який пройшов експертизу. Львівська ОВА планує провести тендер, після чого визначать переможця, який проводитиме ремонт дороги. 

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!