Чехія планує пом’якшити карантинні обмеження

1440 0
З 3 грудня в країні скасують комендантську годину та дозволять працювати ресторанам.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Починаючи з 3 грудня Чехія перейде з 4-го ступеня протиепідемічної системи до 3-го, що дозволяє пом’якшити деякі карантинні обмеження. Таке рішення одноголосно схвалили на позачерговому засіданні уряду республіки учора, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Грузія від завтра вводить локдаун на два місяці

За словами міністра охорони здоров'я Яна Блатни, скасовується дія комендантської години з 23.00 до 5.00. Також збільшується допустима кількість людей для зборів на відкритому повітрі – з 6 до 50 осіб. В приміщеннях можна збиратися групами до 10 чоловік.

Також відкриють непродуктові магазини, ресторани, заклади, які надають послуги та фітнесцентри, але за умови дотримання суворих епідеміологічних заходів.

Зокрема, в ресторанах дозволять сидіти 4 людям за столом, заповнюваність приміщення не має перевищувати 50%.

Читайте також: Туреччина вводить комендантську годину і закриває школи, натомість Нідерланди карантин послабили

З четверга після 6-тижневої паузи відкриються музеї та галереї, відвідуваність має становити чверть від звичайної, при групових екскурсіях група не має перевищувати 10 людей. Можуть відкритися бібліотеки. Водночас театри та кінотеатри залишаються закритими.

Кількість людей на богослужіннях у передріздвяний сезон залежатиме від розміру церкви та має діяти правило – 1 людина на 15 квадратних метрів.

У Чехії, яка опинилась серед лідерів за масштабами інфікування, з 22 жовтня діяв досить жорсткий карантин, гастрономія були закрита ще з 14 жовтня.

Читайте також: Локдаун повертається. Які країни посилюють карантин і вводять комендантську годину

Також у Чехії планують вакцинувати населення від коронавірусу. Вакцинація від коронавірусу для всіх громадян Чехії буде безкоштовною, але не обов'язковою.

Спочатку безкоштовна вакцинація була передбачена тільки для декількох верств населення. Але згодом уряд вніс корективи у ці плани і тепер вакцинація буде безкоштовною для всіх.

Переважно витрати на щеплення покриватимуться за рахунок коштів обов'язкового медичного страхування.

Нагадаємо, чи буде локдаун в Україні, стане зрозуміло за тиждень. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонує ввести в Україні повний локдаун на 3-4 тижні з механізмом компенсації для населення. Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду заявив, що Кабмін розглядає жорсткий карантин на новорічні й різдвяні свята як один із варіантів розвитку подій. Також локдаун, прив’язаний до новорічних свят, пропонував міністр культури Олександр Ткаченко. Він пропонував відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів. 

У МОЗ також заявили, що занепокоєно можливим збільшенням кількості контактів між людьми у новорічні свята. За словами міністра Максима Степанова, основним показником для введення обмежень є здатність системи охорони здоров’я надавати людям медичну допомогу. Наразі система справляється


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!