Через «Дію» платитимуть гроші для відновлення зруйнованого війною житла

765 0
Сервіс працюватиме в Дії вже з 10 травня.
Фото: ДІя

Фото: ДІя

Кабінет міністрів розпочинає тестування програми єВідновлення, за якою люди будуть отримувати кошти на ремонт своїх домівок. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, сервіс працюватиме в Дії вже з 10 травня. Отримані цільові кошти можна буде витратити на будівельні матеріали чи оплату послуг підрядника. Суму компенсацій визначить спецкомісія, а кошти будуть зараховуватися людям на спецрахунок у банку.

Читайте також: Уряд змінить виплати евакуйованим зі звільнених від окупантів територій. Деталі

«Пріоритет у компенсації матимуть учасники бойових дій, сім’ї загиблих військовослужбовців, мобілізовані до армії українці, багатодітні родини та люди з інвалідністю», – йдеться в повіломленні.

Нагадаємо, що Львівський міський центр зайнятості повідомив, що підприємства або самозайняті особи можуть отримати компенсацію у розмірі 6500 грн за працевлаштування кожної внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Важливо, що переселенець може бути працевлаштований/а один раз, а компенсація виплачується не більше, ніж два місяці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!