Як роботодавцю отримати компенсацію за працевлаштування переселенців. Роз'яснення

1395 0
Важливо, що переселенець може бути працевлаштований/а один раз, а компенсація виплачується не більше, ніж два місяці.
Фото: "Прогрес"

Фото: "Прогрес"

Львівський міський центр зайнятості повідомляє, що підприємства або самозайняті особи можуть отримати компенсацію у розмірі 6500 грн за працевлаштування кожної внутрішньо переміщеної особи (ВПО). Важливо, що переселенець може бути працевлаштований/а один раз, а компенсація виплачується не більше, ніж два місяці.

Вимоги до роботодавця:

  • бути платником ЄСВ;
  • наявність поданої податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік;
  • подати заяву на компенсацію.

 

Читайте також: «Мусимо швидко перемогти, щоб українці швидко повернулися додому». Яка ситуація з міграцією на Львівщині

Необхідні документи:

  • копія наказу на працевлаштвання ВПО;
  • трудовий договір;
  • П.І.Б. працівника, його ідентифікаційний код (або паспорт у разі якщо особа відмовилась від одержання ідентифікаційного коду, з особливою відміткою у паспорті);
  • копія довідки ВПО працівника (може бути отримана після працевлаштування).

 

У разі звільнення ВПО незалежно від підстав до завершення строку виплат компенсації роботодавець протягом 5 робочих днів повинен повернути суму невикористаної компенсації на рахунок регіонального центру зайнятості різницю між сумою компенсації (6500 грн) та її розміром, розрахованим пропорційно відпрацьованому працівником часу на місяць. Для того, аби отримати компенсації за другий місяць, необхідне підтвердження від роботодавця про продовження роботи переселенця.

Додамо, що детальнішу інформацію можна отримати у відділі взаємодії з роботодавцями та рекрутингу Львівського міського центру зайнятості (032) 244-59-74) або на «гарячій лінії» Львівського міського центру зайнятості за тел.: 032) 244-59-77.

Читайте також: 50% українських біженців у Польщі хочуть повернутися щойно війна закінчиться 

Нагадаємо, що як повідомляв під час дискусії Tvoemisto.tv директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, на Львівщині стало удвічі менше людей, які шукають роботу, порівняно з минулим роком. За його словами, колись людина рік стояла на обліку, бо Центр зайнятості не пропонував їй роботу за вузькою спеціалізацією. Зараз людина перебуває місяць на обліку, за той час шукають роботу відповідно до кваліфікації, а, якщо такої роботи немає, то будь-яку іншу з оплатою не нижчою, ніж мінімальна. І так в день з обліку знімають по 100-150 людей.

Про те, які виклики, пов’язані з економікою, працевлаштуванням та житлом для ВПО, постали в нашому регіоні та в Україні загалом – обговорювали під час дискусії на Тvoemisto.tv. Детальніше про це читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!