Через два тижні на Львівщині очікується черговий спалах грипу та Covid-19

1989 0
У стічних водах Львова, Дрогобича і Червонограда виявили вірус грипу, що вказує на поширеність серед мешканців.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

Після Великодніх свят, приблизно через два тижні, на Львівщині очікується черговий підйом захворюваності на грип та коронавірусну інфекцію Covid-19. Про це в рамках регіональної комунікаційної кампанії з підтримки вакцинації від Covid-19 «Бустерни свою стійкість – вакцинуйся від Covid-19», що ініційована Міністерством охорони здоров’я, Центром громадського здоров'я та за підтримки Львівської ОВА, повідомила генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко-Тімко.

«Після Великодня можемо мати спалах і ковіду, і грипу. На Львівщині, як і ще у кількох областях України, проводять дослідження стічних вод на наявність коронавірусу та грипу. Учора (6 квітня, – ред.) вірусологи повідомили, що у стічних водах Львова, Дрогобича і Червонограда почали виявляти вірус грипу, тому можна очікувати, що серед мешканців Львівщини знову циркулює грип. Також у стічних водах збільшується кількість вірусу Covid-19. Усе це свідчить про те, що через два тижні можемо мати черговий підйом захворюваності», – каже Наталія Іванченко.

За її словами, карантинні обмеження на Львівщині ніхто не скасовував, тому надалі їх варто дотримуватись, зокрема часто мити руки, обробляти руки та поверхні антисептиком, а перебуваючи у місцях скупчення, людей одягати захисні маски.

Нагадаємо, що українські лікарі спостерігають більш агресивний перебіг коронавірусу у госпіталізованих пацієнтів зі штамом «Омікрон». Перший такий випадок зараження новим підвидом зафіксували в Україні в січні цього року.

Ольга Шведа

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!