Через два тижні на Львівщині прогнозують спад захворюваності на Covid-19

1624 0
Вакцинованих пацієнтів, які зараз перебувають у стаціонарах, лише 5%.
Фото: DEPOSITPHOTOS

Фото: DEPOSITPHOTOS

До двох тижнів Львівщина може вийти на пік захворюваності на коронавірусну інфекцію Covid-19. Після того має бути стабілізація і зменшення кількості хворих. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, кожна чергова хвиля коронавірусу має інтенсивніший перебіг. Попередня, наприклад, що вирувала у листопаді минулого року, була найважчою. Теперішня вже перевищила показники минулої, адже зараз хворих набагато більше, проте вони мають легший перебіг.

Читайте також: Питання дня. Що робити тим, хто був у контакті з хворими на коронавірус

Вакцинованих пацієнтів, які зараз перебувають у стаціонарах, лише 5%. Більшість з них мають супутні захворювання і не є «важкими». Загалом стаціонари Львівщини заповнені на 41,5%.

Що стосується перевищення показників захворюваності, то наша область уже наблизилась до «червоної» зони, зокрема, є перевищення по двох показниках – коефіцієнті підтверджених випадків (на 26%) та кількості госпіталізації (70 на 100 тис. населення).

Читайте також: Перехворіють усі. Завідувачка covid-відділення вважає, що коронавірус може перейти в сезонну хворобу

Оскільки з минулої п’ятниці на Львівщині вже почали діяти посилені карантинні обмеження, навіть якщо нашу область й переведуть у «червону» зону, то, за словами Ореста Чемериса, нових обмежень не додасться.

Нагадаємо, що про те, якою є ситуація із захворюваністю на Covid-19 у Львові, кого домінуючий штам коронавірусу «Омікрон» найчастіше кладе на лікарняне ліжко та коли очікувати піку і кінця захворюваності, читайте у матеріалі.
 
Ольга Шведа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!