Через Львів з початку повномасштабної війни проїхало близько 5 мільйонів українців

1482 0
Приблизно 2 млн залишались в нашому місті.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Починаючи з 24 лютого, коли в Україні росія розгорнула повномасштабну війну, через Львів проїхало близько 5 млн українців. Приблизно 2 млн залишались в нашому місті – хтось на день, тиждень, а хтось і на триваліший час. Про це під час сьогоднішньої дискусії на Tvoemisto.tv на тему «Давайте думати, де вихід. Якою є ситуація на Львівщині з міграцією та як це впливає на економіку» розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Читайте також: Давайте думати, де вихід. Якою є ситуація на Львівщині з міграцією та як це впливає на економіку

За його словами, з кінця лютого і до початку травня у середньому кількість людей, яка перебувала в нашому місті, сягала від 1 млн 700 тисяч до 2 млн людей. Зараз показник зменшився і у Львові перебуває близько 100 тисяч українців з інших міст.

Крім тогго, за словами Андрія Москаленка, у місті спостерігається велика міграція людей, які повертаються у Київ, Житомир, Вінницю. Також все більше львів’ян повертаються додому з-за кордону.

Нагадаємо, про те, як змінились українці, яким є портрет сучасного українця розповів Олексій Антипович. 

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!