Через наступ України у росіян – дилема, – британська розвідка

1012 0
Основні свої зусилля росія мала б спрямувати на наступ на Бахмут на Донбасі, але у їхніх командирів дилема: розгортати оперативні резерви для підтримки цього наступу, чи захищатися від наступу України на півдні.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На тлі наступу України на півдні російські командири зіткнулись з дилемою: розгортати оперативні резерви для підтримки свого наступу на Донбасі чи захищатися від українських сил на півдні. Про це йдеться в розвідувальному огляді міноборони Британії у середу, передає УП.

«За останню добу тяжкі бої йшли на трьох фронтах: на півночі під Харковом, на сході на Донбасі та на півдні в Херсонській області. Заплановані основні зусилля росії, ймовірно, пов'язані з наступом на Бахмут на Донбасі, але командири стикаються з дилемою: чи розгортати оперативні резерви для підтримки цього наступу, чи захищатися від наступу України на півдні»,  йдеться в огляді.

Читайте також: За добу ЗСУ ліквідували майже пів тисячі росіян та понад сотню ворожої текхніки

У британській розвідці вважають, що численні одночасні загрози, розкидані на 500 км, перевірять здатність росії координувати оперативний план і перерозподіляти ресурси між кількома угрупованнями сил.

При цьому, як стверджується, на початку війни нездатність росії зробити це була однією з основних причин поганої роботи її збройних сил. Представник міністерства оборони США бригадний генерал Пет Райдер у вівторок підтвердив, що українські сили повернули контроль над кількома селами біля Херсона.

Нагадаємо, що за попередню добу, 6 вересня, українські захисники на фронті ліквідували ще 460 окупантів. Загалом з початку повномасштабної війни проти України російська армія втратила 50 610 військових. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!