Через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові можуть посилити обмеження

4701 0
Цей штам на 60% заразніший, аніж попередній.
Photo by Alyssum Mormino on Unsplash

Photo by Alyssum Mormino on Unsplash

Через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові можуть посилити карантинні обмеження. Зокрема, готують накази про жорстке виконання карантинних умов – дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, а також про збільшення темпів вакцинації від Covid-19 у Львові. Такі рішення ухвалив міський штаб з протидії коронавірусній інфекції, які завтра розгляне комісія ТЕБ і НС.

Читайте також: На вихідних у Львові діятиме п'ять центрів вакцинації

«Ми фіксуємо перші появи нового штаму, бачимо певні обмеження на рівні держави і кількох держав через небезпеку нового штаму. Ми розглянемо завтра на комісії готовність медичних закладів, дотримання каратинних вимог. Зокрема, готуємо накази по жорсткості із виконання карантинних умов – маскового режиму, соціальної дистанції», – заявив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Також він наголосив, що комісія розгляне питання про збільшення темпів вакцинації від коронавірусної хвороби у Львові, щоб на вересень мати максимальну кількість вакцинованих людей для протидії новому штаму.

За його словами, у Львові зараз є 37 бригад, які проводять вакцинацію, але їхню кількість планують збільшити до 70. Ці бригади будуть працювати як у стаціонарних пунктах вакцинації, так і у центрах масової вакцинації та проводитимуть виїзні щеплення. Збільшення кількості бригад дасть змогу проводити понад 5 тис щеплень щодня, заявив Андрій Москаленко.

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон

Також у Львівській ОДА заявили, що існує ймовірність, що в уряді впровадять посилення карантинних обмежень. Це пов’язано з поширенням нового штаму Дельта, який на 60% заразніший, аніж попередній.

«Раніше вважалося, що контактна особа, яка перебуває у приміщенні одночасно з хворою людиною упродовж 15 хвилин має високий шанс захворіти. Якщо говорити про Дельта-антиген, то достатньо лише 5-7 хвилин спілкування з хворим, аби заразитися», – прокоментувала виконуюча обов'язки генерального директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко.

За її словами, «Дельта» штам частіше уражає дітей та молодь. У клінічних проявах переважають ураження органів слуху, ураження шлунково-кишкового тракту, виникнення важких тромбозів. Попри це люди, які щеплені двома дозами вакцини будь-якого виробництва, на 80% захищені від важких проявів перебігу коронавірусу, додала вона.

Нагадаємо, що на вихідних у Львові діятимуть п'ять центрів вакцинації. Центри вакцинації діятимуть у «Форумі Львів», «Вікторії Гарденс», Центрі Довженка та IQMED Clinic (на вул. Липова Алея, 15) з 10.00 до 15.00 год. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!