Львівські фермери почнуть вирощувати нові культури через окупацію південних регіонів України

1086 0
Фермери будуть закладати понад 150 гектарів нових садів.
Photo by roberto bernardi on Unsplash

Photo by roberto bernardi on Unsplash

Львівські фермери починають вводити культури, які раніше не вирощували у регіоні, однак для вирощування нових культур потрібен досвід, відповідний клімат та грунти. Про це 13 квітня повідомила директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Тетяна Гетьман у коментарі «Суспільному».

Типовий для українців борщовий набір, а саме морква та цибуля, зараз коштують дорого, каже посадовиця. Львівські аграрії розуміють, у чому справа. Через окупацію певних регіонів скоротилася пропозиція: Херсон просто не вийшов на ринок. Тому львівські фермери починають вводити культури, які раніше не вирощували.

Як зазначила львівська фермерка Лілія Курган, культура споживання львів'ян змінюється. Тому вона цьогоріч садитиме нові культури: спаржу, помідори та капусту, які не зможуть цьогоріч привозити з Херсонщини.

Більшість аграріїв Львівщини продовжують вирощувати звичні для українців овочі, а ті, які вирощуватимуть нетипові для регіону культури, наразі вивчають попит з боку споживачів.

Читайте також: На Львівщині стартувала посівна кампанія

За словами Тетяни Гетьман, на Львівщині цьогоріч планують садити більше дерев та кущів. Фермери будуть закладати понад 150 гектарів нових садів. Зокрема, для лохини та фундука. Ці культури не є новими, але цьогоріч їхня кількість збільшиться. Наразі промислових садів доволі мало, але вони поволі будуть з'являтися. 

Нагадаємо, що в останню декаду березня на Львівщині почалась посівна. Зокрема, почали сіяти ранні ярі культури. Найбільш проблемною культурою залишається кукурудза. Під неї, найімовірніше, буде зменшення посівних площ.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!