Політична реклама

Через півроку курити в Україні буде заборонено майже скрізь

1429 0
Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для паління місць - повідомляється на офіційному веб-сайті Президента.


Закон забороняє паління тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів в приміщеннях і на території установ охорони здоров‘я, навчальних закладів, на дитячих майданчиках, спортивних та фізкультурно-оздоровчих спорудах, в під’їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, в приміщеннях установ ресторанного господарства, в приміщеннях об'єктів культурного призначення, приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, на зупинках громадського транспорту, в ліфтах і таксофонах.

Крім того, забороняється паління тютюнових виробів, крім спеціальних відведених для цього місць, в приміщеннях підприємств, установ та організацій всіх форм власності, в приміщеннях готелів та аналогічних місцях розміщення громадян, в гуртожитках, в аеропортах і на вокзалах.

Закон встановлює, що спеціальні місця для паління повинні бути площею не більше 10% від загальної площі приміщення, повинні бути обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Порушення цих норм закону про виділення й обладнання місць для паління передбачає стягнення штрафів від 1 тис до 10 тис грн.

Закон вступає в дію через півроку від дня його опублікування.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!