Через пневмонію 2-річному хлопчику у Львові видалили 10% правої легені

1257 0
Якби Максима не прооперували, інфекція вразила б іще більший об’єм легені, а для реабілітації йому знадобились би місяці.
фото: перше тмо львова

фото: перше тмо львова

Через пневмонію 2-річному хлопчику Максиму довелося видалити 10% правої легені. До дитячої Лікарні Святого Миколая його привезла мама Ольга. Каже: активний до того хлопчик ураз став млявим, потім  почав задихатися. Причина, як з'ясували спеціалісти, – пневмонія, що вразила 30% легень. Стан ускладнювала грибкова інфекція.

Джерело: пресслужба Першого ТМО ЛЬвова

«Інфекція не піддавалася лікуванню антимікробними засобами. Вона агресивно руйнувала праву легеню дитини: гній роз’їдав частину органа, частину грудної стінки всередині та шкіру зовні. Зрештою, хлопчик потрапив у реанімацію. 30 діб дихав завдяки апарату штучної вентиляції легень. Йому встановили дренажі, які виводили гній з організму», – йдеться в повідомленні.

Після цього хірурги вдалися до операції: через маленький розріз вони видалили гнійне вогнище з плевральної порожнини. Стан Максима стабілізувався, однак ненадовго, інфекція продовжувала руйнувати його легеню. Стало зрозуміло: радикальної операції не уникнути – потрібно видаляти нижню частину органа, а це 10% легень. Наступна операція минула успішно. Уже за кілька днів самопочуття хлопчика покращилося. Згодом він повернувся додому.

Читайте також: Як формується запис на безкоштовне МРТ у Львові. Пояснення

Якби Максима не прооперували, інфекція вразила б іще більший об’єм легені, а для реабілітації йому знадобились би місяці.

Медики зазначають, що пневмонія з ускладненнями трапляється  в дітей усе частіше. Тому важливо помічати всі зміни в організмі малечі та вчасно звертатися до спеціалістів.

Нагадаємо, про те, за що треба платити в Першому ТМО, читайте в матеріалі за посиланням

Фото: Перше ТМО Львова

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!