У «Львівобленерго» пояснили, чи буде менше світла через похолодання

8708 0
Чим холодніше, тим більшим є споживання електричної енергії.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

На Львівщині погіршилася ситуація в енергетичній системі: унаслідок тривалих обстрілів зруйновано багато обладнання «Укренерго». В області встановили низький ліміт споживання електроенергії, через що часто застосовують аварійні графіки вимкнення світла. Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, на брифінгу у Львівській ОВА.

За словами першого заступника голови ЛОВА Андрія Годика, є багато причин, які впливають на застосування обмежень використання електроенергії. Зокрема, це зміна погодних умов: чим холодніше, тим більшим є споживання електричної енергії. Найближчим часом можливе зменшення подачі електроенергії у білій зоні графіків через холодну погоду.

«Можливо, ситуація покращиться зі зміною кліматичних умов. Наступного тижня нас чекають морози від -10 до -12 °C по прогнозу, що збільшить навантаження на систему, проте все буде залежати від генерації, яка буде задіяна на цей момент. Якщо буде достатньо генеруючої потужності і достатньо виділений ліміт, то ми не будемо вимикати світло під час білої зони», – пояснює технічний директор ПрАТ «Львівобленерго» Роман Іванців.

Читайте також: У «Львівобленерго» пояснили, чому вводять графіки, якщо кількість спожитих кіловат не зменшується

Задля покращення ситуації працівники закликали мешканців розумно споживати енергію та не навантажувати мережу після увімкнення світла. Якщо ж є додаткове навантаження і на побутове обладнання, і на систему загалом, то область суттєво виходить за ліміти. Як наслідок, диспетчери «Укренерго» можуть застосовувати аварійні відключення.

Нагадаємо, що сьогодні, 2 лютого, на Львівщині продовжують діяти графіки погодинних відключень світла. НЕК «Укренерго» встановив ліміт споживання, який покриває близько половини від потреб споживачів.

Наталія Вареник

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!