Через поширення кору на Львівщині розпочали програму вакцинації

884 0
В області є близько 22 тисячі дітей, що з різних причин не отримали своєї дози вакцини від кору.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині є близько 22 тисячі дітей, що з різних причин не отримали своєї дози вакцини від кору. Через поширення хвороби серед дорослих та дітей у області розпочали пограму вакцинації від кору.

Джерело: ЛОВА

«Коли ми проводили підрахунок скільки таких дітей є на Львівщині, виявилося, що 22 тисячі, враховуючи ВПО. Компанія мала закінчитися до початку навчального року. Але станом на 1 вересня на Львівщині вакциновані лише 31% з тих дітей, які б мали бути вакциновані. Також ми маємо ще 5 випадків лабораторно підтвердженого кору серед дорослих, тобто передумови до поширення хвороби є», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кому не можна робити щеплення проти кору. Перелік

Відтак, керівники районів, голови міських, селищних, сільських територіальних громад мають вжити заходи щодо підвищення рівня охоплення профілактичними щепленнями населення на підпорядкованій адміністративній території. Окрім того у області будуть проводити моніторингові візити та додаткові зустрічі з керівниками закладів охорони здоров’я, де є низьке охоплення вакцинацією та здійснювати активну промоцію вакцинації дитячого населення проти кору, епідемічного паротиту та краснухи, у тому числі серед організованих колективів.

Нагадаємо, що на Львівщині в кожній дільниці визначили дітей, які не отримали своєї першої чи другої дози вакцини. Загала кількість –17 тисяч 766 осіб, саме стільки надіслали в Україну з Нідерландів безкоштовних вакцин від компанії MSD. Лише одна доза призначена на одну дитину.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!