Кому не можна робити щеплення проти кору. Перелік

19864 0
Міністерство охорони здоров’я опублікувало протипоказання до вакцинації.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Повний перелік протипоказань щодо вакцинації невеликий, а у разі виникнення тимчасових протипоказань до вакцинації дитина отримує так зване медвідведення від щеплень. Про це повідомляє «ТвоєМісто. Чернівці» з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

За світовими стандартами перелік протипоказань не включає легкі застуди з температурою до 38°С. Також вакцинацію не можна робити при високому ризику серйозної реакції та при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується. Серед них МОЗ виділяє наступні:

  • Гостре захворювання, що супроводжується температурою, вищою за 38,5°С.

  • Серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи відома алергічна реакція на один із компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок тощо).

  • Захворювання і стани організму, при яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хіміотерапії в онкологічних хворих; при вживанні великих доз стероїдних гормонів; при вживанні ліків, що пригнічують імунітет; при СНІДі).

  • Вагітність. Вакциною проти кору не прищеплюють вагітних, адже вона містить живі віруси. Щеплення проти кору необхідно зробити на етапі планування вагітності.

Читайте також: Українців закликають вакцинуватися від дифтерії. Симптоми хвороби

Протипоказання до вакцинації терміном більше, ніж два тижні, може визначити тільки імунологічна комісія, що, зазвичай, збирається в районній лікарні або у міській /обласній поліклініці. Проте пропущені за календарем щеплення все одно потрібно буде надолужувати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!