Через псевдозамінування шкіл у Львові вивели понад 30 тисяч учнів

2567 0
Вибухівку шукали у 130 школах міста.
фото: поліція львівської області

фото: поліція львівської області

Вчора, 12 січня Служба безпеки України у Львівській області отримала повідомлення про замінування усіх шкіл у Львові. Після перевірки навчальних закладів силами цивільного захисту вибухонебезпечних речовин та вибухових пристроїв не виявили. Про  це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА.

Загалом оглянули 130 шкіл, ще 43 навчальні заклади відмовились від огляду. Через псевдозамінування шкіл евакуювали 30 906 учні та 3051 вчителя.

Наразі проводять заходи щодо встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення.

Нагадаємо, що повідомлення про замінування надійшло вчора близько 11:00 год. Поліцейські обстежували приміщення навчальних закладів та прилеглі території та проводили евакуацію учнів (зокрема, тих, які вже вийшли на навчання після канікул) і педагогів. На місцях працювали слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, спеціалісти-вибухотехніки, кінологи, співробітники інших служб поліції Львівщини, а також патрульні поліцейські.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!