Київ

Через ремонти мостів Київ стоїть у заторах. В КМВА знайшли вихід

1744 0
Аби розвантажити трафік, дорожники працюватимуть швидше та переважно вночі
Фото: КМВА

Фото: КМВА

Водії скаржаться, що через сильні затори ускладнено сполучення між берегами Києва. Одночасно ремонтують три мости через Дніпро. В КМВА заявили, що для того, щоб не створювати додаткові ускладнення руху, ремонти робитимуть вночі.

Як відомо, Південний міст від минулого року перекрито для приватних автомобілів — пропускають лише громадський транспорт, транзитні вантажі та автомобілі зі спецперепустками. Директор Дептрансу Руслан Кандибор заявляв, що завдяки обмеженню руху з’явилася можливість виконати на мосту повноцінний поточний ремонт.

Такі самі роботи почалися й на Північному мосту. Транспортне навантаження на міст, за словами Кандибора, становить у середньому 300 %, тож там ремонтуватимуть асфальтове покриття.

«Сьогодні вперше за майже тридцять років життя в Києві не зміг виїхати з лівого берега на правий. Пів години в мертвому заторі на один міст, пів години в аналогічному на інший, — пише киянин Андрій Войтенков. — Південний перекрито, Патона частково перекритий, і тут хтось почав ремонт на Північному і на Лівобережці одночасно».

Аби розвантажити трафік, дорожники працюватимуть швидше та переважно вночі, повідомив голова КМВА Сергій Попко.

За його словами, особливі складнощі виникли зі сполученням правого та лівого берегів Дніпра. Тому військова адміністрація визначила наступне:

  • на Парковій дорозі та Дніпровському узвозі ремонтуватимуть дорогу лише в нічний час, а вдень транспорт їздитиме вільно;

  • ремонт шляхопроводу біля ст. метро Лівобережна завершать раніше запланованих строків – до кінця цієї доби;

  • ремонт на проспекті Романа Шухевича перед Північним мостом переведений в режим цілодобової роботи, який мають завершити протягом липня.

  • ремонт на мосту через р. Десенка триває цілодобово, щоб менше впливати на трафік.
 
На останньому виконують роботи з  заміни монолітної плити, гідроізоляції та асфальтування шляхопроводу. Востаннє тут виконували капітальний ремонт у 2005 році. Тоді замінили лише асфальтове покриття.
 

Як підсумував Попко, можливість вільно пересуватись містом в умовах воєнного стану є одним із чинників безпеки киян та військових.

Нагадаємо, у Києві завершується будівництво розв'язки на Дарницькому мосту. Повноцінний рух на з'їздах відкриють 5 липня. 

Побудовані з'їзди з мосту стануть особливо актуальними для киян, оскільки сусідні мости через Дніпро (Південним рух обмежений та Патона) залишилися значно перевантаженими.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!