Через сміття Львів просять визнати зоною екологічного лиха

4794 0
Комісія з надзвичайних ситуацій при Львівській міськраді направила таке звернення до Кабміну та РНБО.
Фото: Варта-1

Фото: Варта-1

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії 12-го червня. За даними перевізників, не вивезено на полігон майже 7 тисяч тонн сміття. Більшість перевізників посилаються на відсутність можливостей вивезення на полігони, а також блокування роботи підприємств через обшуки та вилучення документів. 
 
 
Директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич повідомила, що за даними Держспоживслужби, у Франківському районі виявили перевищення у повітрі аміаку та сірководню, а також загрозу поширення інфекцій через розмноження комах. Цим розпорядженням Держпродспоживслужба зобов’язала міськраду забезпечити вивезення сміття та не допускати його перенакопичення. 
 
«Оскільки ми не маємо можливості виконати це розпорядження Держпродспоживслужби, я пропоную звернутися до відповідних органів про оголошення адміністративної території міста Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації», — сказала Пайонкевич. 
 
Таке рішення підпримали всі члени комісії, крім представника ДСНС — він утримався. 
 
«Якщо державні органи влади приймуть таке рішення, то вони розпишуться у своїй бездіяльності. Я зобов’язаний звернутися, але цього не можна допускати. Щоби цього не допустити, можна все вирішити за один день: дати можливість перевізникам вивозити відходи», — прокоментував міський голова Андрій Садовий. 
 
Додамо, що начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб доповів, що в місті не спостерігається значного зростання кишково-інфекційних захворювань. 
 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!