Через спалах захворюваності на Covid-19 у Грузії повернуть частину обмежень

1260 0
В країні планують заборонити масові зібрання і контролювати кордон.
Photo by mostafa meraji on Unsplash

Photo by mostafa meraji on Unsplash

У Грузії повернуть низку обмежень через спалах захворюваності на коронавірус. Про це заявив керівник Національного центру контролю захворювань у Грузії Аміран Гамкрелідзе, пише «Європейська правда».

Він каже, що під час засідання Координаційної ради сьогодні обговорили заходи та рекомендації, щоб запобігти поширенню вірусу. 

«Головне - повна заборона на масові зібрання, будь то вечірка, весілля, концерт, відповідно все повинно бути припинено. Крім того, необхідно буде контролювати кордон, а також мобілізувати місця, особливо в готелях», – зазначив керівник. 

Крім того, сьогодні Координаційна рада видала інші інструкції по мобілізації необхідної кількості кімнат, щоб держава могла подбати про інфікованих і тих, що перебувають у контакті без умов ізоляції. 

Він вважає, що активність вакцинації є дуже важливою на шляху до перемоги пандемії. 

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон у 2021

Нагадаємо, що станом на сьогодні українців пускають до Грузії з негативним ПЛР-тестом, зробленим не пізніше, ніж за 72 години до прильоту. Але це не єдина умова. За добу-дві до поїздки потрібно заповнити електронну реєстраційну форму, вказавши адресу свого місцеперебування у Грузії. Після цього на вашу електронну адресу майже миттєво прийде реєстраційний номер. Про нього питає авіаперевізник, і без цього номера вас не пустять на борт.

У самій Грузії на третій день перебування, тобто між 48 і 72 годинами, потрібно зробити своїм коштом ще один тест. Його перевірятимуть при виїзді з країни на прикордонному контролі. А якщо тесту нема – випишуть штраф. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!