Через три роки на Львівщині планують відкрити 100 ліцеїв

1041 0
Наразі на Львівщині є 9 ліцеїв, в тому числі - 3 обласні наукові.
Фото умовне

Фото умовне

До 2027 року на Львівщині планують відкрити 100 профільних ліцеїв. Таку спроможну мережу затвердила область, проконсультувавшись із громадами під час конференції «Реформа старшої школи. Зміни на часі?» . Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

За його словами, у новостворених профільних ліцеях навчатимуться учні, які сьогодні є у шостих класах. Усі старшокласники від 10 класу будуть мати вибір між трьома профілями. Наразі на Львівщині є 9 ліцеїв, в тому числі – 3 обласні наукові ліцеї, які є комунальними установами облради.

«Наразі в області створені 9 профільних ліцеїв. З 2027 року, починаючи з 10 класу, діти зможуть обрати один з трьох профілів - наприклад, фізико-математичний чи гуманітарний. А це дає їм можливість краще підготуватися до вступу та стати більш професійними», – додав директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

Читайте також: Міносвіти назвало предмети, які залишаться в навчальній програмі

Зазначимо, що раніше у коментарі Tvoemisto.tv Олег Паска вже зазначав, що : на Львівщині з-поміж тисячі шкіл уже визначили 100, які до 2027 року мають стати ліцеями і навчати учнів за такою ж профільною системою. Тепер є три такі заклади, серед них і Червоноградський ліцей. Інші два – наукові ліцеї, які створили Львівська ОВА й облрада у Винниках, а також санаторна школа №1 у Львові. Олег Паска пояснював, що згідно  із законом, при створенні ліцею педагогічна рада спільно з батьками повинна визначити профілі, які будуть у закладі освіти, й затвердити їх відповідно до статуту.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv дізналося, як функціонує перший на Львівщині профільний ліцей у Червонограді, в чому його особливості та чи дозволяє профільне вивчення предметів не ходити до репетиторів під час підготовки до НМТ у матеріалі за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!