Через укус змії двоє мешканок Львівщини потрапили до реанімації

12183 0
Рятувальники закликають мешканців області бути обережними та уважними відправляючись у ліс чи на природу.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині двоє жінок госпіталізували до лікарні через укуси змії. Потерпілі 28-річна мешканка Самбірщини та 65-річна жителька Стрийського району перебувають в реанімації у середньому стані. Про це повідомили у ДСНС у Львівській області.

20 червня о 10:51 год рятувальники отримали повідомлення, що в реанімаційне відділення Турківської центральної районної лікарні поступила жінка 1994 року народження, жителька села Верхня Яблунька Самбірського району, з діагнозом «укус змії в ділянці лівої стопи». Стан потерпілої середнього ступеня важкості.

Читайте також: На Львівщині дитину вкусила змія. Як вберегтися

Цього ж дня о 13:24 год до рятувальників надійшло ще одне повідомлення, що в реанімаційне відділення Ходорівської міської лікарні поступила жінка, 1957 року народження, жителька с. Бринці Церковні Стрийського району, з діагнозом «укус змії правої нижньої кінцівки». Потерпіла також у стані середнього ступеня важкості.

У ДСНС закликають мешканців області бути обережними та уважними відправляючись у ліс чи на природу:

  • якщо побачили змію поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.
  • у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.
  • вирушаючи у ліс, краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv розповідало про те, що робити при зустрічі зі змією. Так, голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин радить, перш за все, дезінфікувати місце укусу чи хоча б промити водою. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!