На Львівщині дитину вкусила змія. Як вберегтися

6445 0
Якщо випадково побачили змію поряд із собою – не треба панікувати, не наближайтеся і не робіть різких рухів
Фото:health.24tv.ua

Фото:health.24tv.ua

Учора, 25 червня, на Львівщині змія вкусила 15-літню дівчинку, дитина потрапила у реанімацію. Про це інформує департамент цивільного захисту ЛОДА.

«У Стрийському районі, в селі Верхнячка місцеву мешканку 2006 року народження  у стопу правої ноги вкусила змія. Постраждалу, в стані середньої важкості госпіталізовано в реанімаційне відділення Сколівської ЦРЛ. Обставини події встановлюють», – йдеться у повідомленні.

Як вберегтися:

  • бути уважними у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс;
  • якщо випадково побачили змію поряд із собою – не панікувати, не наближатися і не робити різких рухів, а спокійно відійти. (у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів);
  • вирушаючи у ліс, краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

Нагадаємо, напередодні, у Мукачівському районі 17-річного львів’янина вкусила змія під час того, як група туристів зі Львова рухалася в бік г. Великий Верх Мукачівського району. Ще певний час хлопець намагався йти за маршрутом самостійно, але згодом його друзі подзвонили за номером 101 й попросили про допомогу. 22 червня, на Львівщині двоє людей – 14-річна дитина та 38-річна жінка – постраждали від укусів змій. Їх госпіталізували.

Tvoemisto.tv розповідало про те, що робити при зустрічі зі змією. Так, голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин радить, перш за все, дезінфікувати місце укусу чи хоча б промити водою. Детальніше можна дізнатися за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!