В Україні створили штаб з питань поводження з військовополоненими окупантами

1191 0
Створення штабу відбулося через велику кількість полонених росіян.
Російські полонені і ЗСУ/фото з відкритих джерел

Російські полонені і ЗСУ/фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів 11 березня створив координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Так вирішили зробити, бо спійманих росіян вже дуже багато. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час свого відеозвернення. 

Кількість убитих військових рф на території України все перевищує 12 тисяч. Кількість поранених окупантів у разі більша. 

«Ми не кликали кожного з них і повторюємо – ще можете врятуватися будь-якої миті. Просто складіть зброю та йдіть з нашої землі до себе додому. Тисячі солдатів ворога, які були захоплені, здалися, отримують таке ставлення, якого вимагає міжнародна конвенція», – сказав Зеленський.

Він також звернувся до російських матерів із закликом не відпускати своїх дітей на війну на чужій землі. 

Читайте також: 16 день протистояння: ракетний обстріл західної України і бомбардування росіянами території Білорусі

Нагадаємо, що президент також сказав у зверненні, що Україна вимагає негайно звільнити мера Мелітополя і гарантувати повну безпеку всім головам громад усієї нашої держави. 

Маріуполь так і залишається заблокованим ворогом. Російські війська не пропустили у місто нашу допомогу, продовжують катувати наших людей. 

Основні тези з вечірнього звернення Володимира Зеленського читайте тут

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!